وبلاگ

رستوران برای شب یلدا|کافه برای شب یلدا|کافه یلدا

رستوران برای شب یلدا؛ شب یلدا یا چله، به آخرین روز پاییز یعنی 30 آذر ماه اطلاق می‌شود و ایرانیان از دیرباز به یمن پایان بلندترین شب سال دور هم جمع می‌شوند و شب‌نشینی می‌کنند. در این آیین باستانی که با فرهنگ تک تک ایرانیان چه در داخل کشور و چه در مرزهای دیگر گره خورده، حال و هوایی دوست داشتنی دارد و تا اکنون هم رسم یلدا در بین خانواده‌های ایرانی بسیار پرطرفدار است. از آنجایی که در واپسین روز پاییز، شب در طولانی‌ترین حالت خود قرار دارد، پس از آن، به بهانه کوتاه شدن شب و طولانی‌تر شدن روز به شادی میپردازیم و این پدیده را به فال نیک می‌گیریم و شب یلدا را سرآغازی بر نور و روشنایی می‌دانیم و به جشن و شادی می نشینیم و ما نیز در کافه رستوران باران میزبان شما و عزیزانتان هستیم تا یلدایی متفاوت تر از سال های قبل تجربه کنید.

s/رستوران برای شب یلدا

برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه ارائه خدمات با ما در تماس باشید.

ویژگی های یک رستوران برای شب یلدا

پس تصمیم می‌گیریم دور هم جمع شویم، انار و هندوانه میل کنیم، بگوییم و بخندیم و بلندترین شب سال را تا پاسی از شب روشن نگهداریم. به این شب که نزدیک می‌شویم، سوال شب یلدا کجا بریم را بیشتر می‌پرسیم و اغلب دوست داریم یلدایی همراه با خوش‌گذرانی و شادی داشته باشیم. خیلی‌ها به دیدن اقوام می‌روند، خیلی‌ها محفل‌های دوستانه و صمیمانه خود را برپا می‌کنند، گروهی با شرکت در تور شب یلدا به سفر می‌روند و برخی نیز به دنبال برنامه‌ای متفاوتی مانند سپری کردن این شب را در بهترین کافه رستوران تهران ، تا شب یلدایشان را برای همیشه در خاطرشان ماندگار کنند.

 

برپایی جشن شب یلدا

 برگذاری جشن یلدا به نمادی از امید به روشنایی و عبور کردن از سیاهی بدل می کند و گذشته گان ما این رسم زیبا را برای ما گذاشته اند تا دلیلی باشد برای  اینکه در کنار همدیگر جمع شویم  و قدر لحظات یکدیگر را بدانیم و به شادمانی و سرور بپردازیم. و ما میتوانیم در کافه رستوران باران میزبان خوبی برای برپایی جشن شب یلدای تان باشیم.

هر سال در شب یلدا بعضی از هتل‌ها و رستوران‌ها  مانند کافه رستوران باران برای برپایی شب یلدا برنامه‌های ویژه‌ای در نظر می گیرند که ممکن است برای بسیاری از خانواده‌ها جذاب باشد. در این برنامه‌ها معمولا با حضور هنرمندان و اجراهای مختلف، شبی شاد و سرگرم کننده برای میهمانان رقم می‌زنند که وسوسه می‌شویم یکی از یلداهایمان را با شرکت در آن متفاوت‌تر کنیم.

 

جشن یلدا در رستوران

یکی از مکان‌هایی که در آن به مناسبت شب یلدا می‌توانید اوقاتی شیرین و به یاد ماندنی در کنار همراهانتان سپری کنید، کافه رستوران باران است که با برنامه‌های متنوع و شاد و پذیرایی با خوراکی‌های خوشمزه پاییزی، میزبان میهمانان عزیز خواهد بود. اگر دلتان می‌خواهد یلدایی متفاوت را تجربه کنید، امسال میهمان کافه رستوران باران به بسیاری از دیدنی های تهران نزدیک است، باشید و با سفره‌های شب یلدایش عکس بگیرید، حافظ خوانی کنید و در یک دورهمی دوستانه لحظات خاطره‌انگیزی بسازید. این برنامه قرار است در کافه رستوران باران برگزار شود. برنامه‌های مختلفی در ضیافت شب یلدا کافه رستوران باران  اجرا می‌شود. فال حافظ هم یکی از جدانشدنی ترین رسم های ایرانی در شب یلداست و با خواندن حافظ ، این شب بلند را برای خودمان و خانواده مان زیباتر می‌کنیم. ازیکی دیگر از برنامه‌ها به اجرای زنده گروه موسیقی می‌توانیم اشاره کنیم که با نوازندگی هنرمندان کشورمان عزیزمان انجام خواهد شد.

رستوران برای شب یلدا

عکس یادگاری هم می شود گرفت. در این شب با ثبت تصاویری زیبا، خاطره‌های خود را در قاب دوربینمان برای همیشه ثبت خواهیم کردشب یلدا یا چله، به آخرین روز پاییز یعنی 30 آذر ماه اطلاق می‌شود و ایرانیان از دیرباز به یمن پایان بلندترین شب سال دور هم جمع می‌شوند و شب‌نشینی می‌کنند. در این آیین باستانی که با فرهنگ تک تک ایرانیان چه در داخل کشور و چه در مرزهای دیگر گره خورده، حال و هوایی دوست داشتنی دارد و تا امروز نیز رسم جشن در بلند یلدا در بین خانواده‌های ایرانی  پرطرفدار است.

از آنجایی که در آخرین روز پاییز، شب در طولانی‌ترین حالت خود قرار می گیرد، بعد از آن، به بهانه کوتاه تر شدن شب ها  و طولانی‌تر شدن روز ها  به شادی میپردازیم و این را به فال نیک می‌گیریم و شب یلدا را سرآغازی بر نور و روشنایی می‌پنداریم. پس تصمیم می‌گیریم تا به دور هم جمع شویم و به شادمانی بپردازیم، میوه های شب یلدا مانند انار و هندوانه میل می کنیم، می گوییم و می خندیم و بلندترین شب سال را تا نیمی از شب بیدار می مانیم و روشن نگه می داریم.

در بلندترین شب سال منتظرتان هستیم تا کنار هم پیروزی نور بر تاریکی را در کافه رستوران و سفره خانه باران جشن بگیریم و با تفألی به حافظ و قلب‌هایی امیدوار، سرمای زمستان را پشت سر گذاشته و به استقبال بهار برویم

    برای اطلاع بیشتر از رستوران خوب در میدان هروی  و رستوران با موسیقی زنده در پاسداران و رستوران با موسیقی زنده  بر روی آن کلیک کنید.

 

میهمان نوازی ایرانیان و روحیه شاد آنها از قدیم الایام باعث شده است زمستان را با جشنی زیبا در کنار هم آغاز کنند. شب یلدا از قدیم الایام به عنوان یکی از معروف ترین جشن ها در میان اقوام ایرانی شناخته می شده است. همچنین این روزها این شب بهانه خوبی است برای دور هم جمع شدن و شادی با تمام وسواس هایی که داریم. شب یلدا به دلیل فضای خوبی که در بین همه مردم کشور ایجاد می کند، هنوز از قدیم الایام در فرهنگ ایرانیان باقی مانده است. این شب واقعا برای ما ایرانیان مهم است که گاهی از خارج از کشور برای عزیزانشان هدایای شب یلدا به ایران می فرستند.

 

یلداتون مبارک

چقدر خوب است که این روز را در کنار عزیزان و نزدیکانمان جشن بگیریم. مانند گرم کردن هوای سرد آغاز زمستان با صمیمیت و مهربانی با یکدیگر. در این مقاله می خواهیم فلسفه شب یلدا و آداب و رسوم سنتی آن را تعریف کنیم تا با آگاهی از آن، جشن شب یلدا را از دست ندهیم. پس ما را تا انتهای این مقاله در وبلاگ دنبال کنید.

 

فلسفه تاریخی شب یلدا

طولانی ترین شب سال شب یلدا یا شب چله است. طول این شب، یک دقیقه یا کمتر، باعث شد که این شب به جشن انقلاب زمستانی معروف شود. در واقع یلدا را به فاصله عصر سی ام آذر تا سحرگاه روز اول می گویند. این شب از سال 502 قبل از میلاد در زمان داریوش اول به رسمیت شناخته شده است. در آن زمان، کشاورزی برای مردم بسیار مهم بود. در نتیجه عواملی که رویه کشاورزی آنها را تغییر داد نیز مهم بود.

با گذشت زمان، مردم متوجه شده اند که برخی از روزها در طول سال طولانی تر هستند. بنابراین با توجه به تأثیر مثبت نور خورشید بر زندگی انسان، مردم نور را نماد رحمت دانسته اند که با تاریکی شب مبارزه می کند. کم کم اقوام آریایی دریافتند که کوتاه ترین طول روز آخرین روز پاییز و اولین شب زمستان است. آنها همچنین معتقد بودند که بلافاصله پس از آن، طول روز به تدریج طولانی تر می شود. در نتیجه، این روند تغییر طبیعی به عنوان یک باور تخیلی شناخته شد، پیروزی خیر بر شیطان.

مردم ایران معتقد بودند که تاریکی و شب بی فایده است. از این رو در آغاز طولانی ترین شب سال برای دفع قدرت اهریمنی آتش روشن می کردند. دور هم جمع می شدند و شب را به رقص و گفتگو می گذراندند. شب یلدا به شب تولد خدای خورشید و عدالت و عهد نیز معروف بوده است. بر اساس دو روایت، شب یلدا را شب میلاد مهر نیز می نامیدند و این بازمانده از آداب و رسوم مهری است که در شرق مدیترانه بسیار رایج بوده است. علاوه بر این، نام دی، اولین ماه زمستان، بر اساس یکی از باورهای مدیترانه ای نامگذاری شده است.

 

آداب و رسوم شب یلدا

مطمئناً این اتفاق که از دیرباز در بین ایرانیان شناخته شده است، آداب و رسومی نیز خواهد داشت. از قدیم الایام شب را با مجالس خودمانی می گذراندند. خانواده یا دوستان امشب دور هم جمع می شوند. آنها هم نیت می کنند و بزرگتر ها برای همه آنها فال می گیرند. همچنین علاقه مندان به ادبیات و فردوسی به خواندن شاهنامه می پرداختند که در گذشته یکی از رایج ترین آداب و رسوم مردم بود. اما آداب و رسوم شب یلدا در استان های مختلف ایران متفاوت است که در ادامه با برخی از آن ها آشنا می شویم. این استان ها عبارتند از:

 

1) آداب و رسوم شب یلدا در خراسان

در این استان این شب را به شب چله یا چل‌نشینی می‌شناسند و به ندرت به آن شب یلدا می‌گویند. یکی از مراسم جالب آنها شب نور است. در این شب همه باید هنگام رفتن به مهمانی چراغی به همراه داشته باشند. به دلیل تعداد زیاد چراغ ها، مردم به این سفارشی شمعدانی می گویند. یکی دیگر از رسوم ضروری آنها تهیه شیرینی کفبیخ است که مردم آن را آیینه خاص خراسان رضوی و جنوبی می دانند.

اگر اهل خراسان هستید حتما با مراسم تدفین در این روز آشنا هستید. مراسم کف کردن با ریشه گیاهی به نام چوبک شروع می شود. پس از خیساندن در آب و جوشاندن آن را در ظرف سفالی بزرگی می ریزند. مردم همچنین درخت انار را با دسته های نازک چوب می زنند تا کف کند. سپس با شیر مخلوط می کنند و با مغز گردو و پسته می خورند.

 رستوران برای شب یلدا

2) آداب و رسوم شب یلدا در اصفهان

همه ما پدربزرگ ها و مادربزرگ های خوبی داریم که مشتاقانه منتظر دیدن ما در مناسبت های خاص هستند. در اصفهان مردم برای نشان دادن احترام پشت چهارپایه خانه پدربزرگ و مادربزرگشان جمع می شوند. در این شب آنها خاطرات خود را از یکدیگر یادآوری می کنند. معمولا بزرگترها قصه می گویند و به فال حافظ می پردازند یا شاهنامه می خوانند.

تازه عروس ها طبق معمول برای همسرشان هزینه کنند و هدیه بخرند. اصفهانی ها زمستان را بر اساس جشن شب یلدا به دو قسمت «چله» و «چله کوچک» تقسیم می کنند. چله از اول روز تا دهم بهمن ادامه دارد و چله کوچک تا 30 بهمن ادامه دارد.

     برای اطلاع بیشتر از رستوران شب یلدا تهران 1402 و کافه شب یلدا ورستوران شب یلدا و یلدا با موزیک زنده و رستوران برای شب یلدا بر روی آن کلیک کنید.

3) آداب و رسوم شب یلدا در همدان

حتما شما هم شب یلدا را با گرفتن فال حافظ می شناسید. در همدان برای هم فال جالبی به نام فال سوزنی می گیرند. بیایید نگاهی به آن بیندازیم؛ ابتدا همه در یک اتاق می نشینند. سپس پیرزنی شعری را بارها و بارها می خواند و دختربچه پس از پایان هر شعر، روی پارچه ای برش نخورده بخیه می زند. در نهایت میهمانان به ترتیبی که نشسته اند، شعر پیرزن را به فال خود می دانند.

در اکثر خانواده های این شهر رسم بر این است که در جشن، همه آجیل یا میوه با خود به خانه دیگری ببرند. به این ترتیب برای آن شب دورهمی های صمیمی و حسرت خواهند داشت. همچنین بسیاری از مردم همدان را با خونگرمی و مهمان نوازی می شناسند. همچنین شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از مردم برای ایران و به طور خاص به این استان کادوهای شب یلدا می فرستند.

 

4) آداب و رسوم شب یلدا در لرستان

مردم لرستان با لهجه شیرین خود شب یلدا را اولین نمایش قاره نامیده اند. علاوه بر فال حافظ، گرفتن فال چهل سرو نیز در میان آنها رایج است. همچنین یکی از آداب جالبی که باعث صمیمیت آنها با یکدیگر می شود این است که شال یا چادر را از پشت بام همسایه دراز می کنند و از یکدیگر آجیل و میوه می گیرند. آنها همچنین هنگام گرفتن آجیل و میوه به زبان خود شعر می خوانند.

مردم لرستان بنا به ذائقه خود غذایی به نام شربت گندم درست می کنند که برای تهیه آن گندم خیس می کنند. سپس نمک و زردچوبه به آن اضافه می کنند و در نهایت مواد را روی ساج تفت می دهند. بادام و گردو و کشمش و لوبیا سیاه را نیز باید با آن مخلوط کرد. پیشنهاد میکنم امتحانش کنید

 

5) آداب و رسوم شب یلدا در آذربایجان

آیا ممکن است آذربایجان در بین تمام استان های کشور آیین خاصی برای شب یلدا نداشته باشد؟ مردم آذربایجان هنگام بریدن هندوانه معتقدند که پیرمرد باید اولین قاچ را درست کند و در همان زمان عبارت «قادا بلمیزی بو گجه کاسدوخ» یعنی «ما امروز بلای خود را بریدیم» را بخواند.

از غذاهای لذیذ آذربایجان برای شب یلدا می توان به سوپ شیر، قروقه و حلوای گردو اشاره کرد. بیایید نگاهی به یکی از آداب و رسوم جالب آنها بیندازیم. قبل از غروب آفتاب، پدر عروس باید برای دختر و دامادش بسته ای بفرستد. حاوی یک تکه هندوانه، میوه، آجیل، شیرینی، یک تکه پیراهن با کفش و یک چادر است.

کافه رستوران و سفره خانه باران واقع در میدان هروی یکی از این رستوران هاست که همراه با موسیقی زنده و انواع برنامه های متنوع یلدایی ، آماده ی پذیرایی از شما عزیزان در این شب به یاد ماندنی و طولانی است

 

 برای اطلاع از رزو میز و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید در سایت ما عضو شوید یا با رستوران باران تماس بگیرید.

مجموعه رستوران و سفره خانه سنتی باران وقع در میدان هروی ، بلوار گلزار دارای فضایی بسیار زیبا تلفیقی از طرحهای سنتی و مدرن دارای سه طبقه که بصورت مجزا به سه قسمت به  ترتیب از طبقه دوم کافه و سفره خانه سنتی و طبقه اول رستوران شیک باران و طبقه همکف قسمت کترینگ و ارائه سرویس پذیرایی در منزل و یا مکان مد نظر مشتریان می باشد

تماس با ما

آرس و تلفن :

تهران_ میدان هروی _ بلوار گلزار _ بعد از کوچه 15 _ رستوران باران
تلفن : 02122527151