وبلاگ

رستوران شب یلدا|رستوران برای شب یلدا در تهران

رستوران شب یلدا؛ در شب یلدا همه به دور هم جمع می شوند و به و جشن و شب نشینی می پردازند و بعضی ها هم تمایل دارند که شب یلدا را در رستوران سپری کنند ، ما نیز در کافه رستوران باران جشن ویژه ای را با منو های زیاد غذایی و پخش موسیقی زنده برای شما عزیزان در نظر گرفته ایم تا شب خاطره انگیزی برای شما و خانواده تان برپا کنیم.رستوران بارن یکی از رستوران با موسیقی زنده برای شب یلدا است.

s/رستوران شب یلدا

برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه ارائه خدمات با ما در تماس باشید.

 یلدا یعنی چی؟

شب یلدا از غروب خورشید در آخرین روز پاییز آغاز می شود و با طلوع خورشید در اولین روز زمستان به پایان می رسد. شب چله به عنوان طولانی ترین شب سال برای همه ایرانیان پر از خاطره است. شب یلدا شبی است که از دیرباز در کوچه و بازار غوغا کرده و مردم خود را برای این جشن باستانی آماده می کنند.

یلدا واژه ای سریانی به معنای تولد است. سریانی زبان مشترک مسیحیان بود. دقیقاً مشخص نیست واژه یلدا از چه زمانی و چگونه وارد زبان فارسی شده است. تاریخ نشان می دهد که مسیحیان اولیه که در روم زندگی سختی داشتند و برخی از آنها به ایران مهاجرت کردند. این واژه سریانی به دلیل نزدیکی فرهنگی به فارسی راه می یابد. در شبی که ما به آن یلدا می گوییم، خورشید در بیشترین فاصله خود از مدار آسمان قرار دارد و همین باعث می شود طولانی ترین شب سال رخ دهد. البته این طول تنها یک دقیقه با شب های دیگر تفاوت دارد.

 

دلایل برگزاری جشن شب یلدا

باورهای ایرانیان در گذشته بر حسب اسطوره ها و شناخت رویدادهای کیهانی بوده است.

روایت اول: پیروزی نور بر نور و ظلمت

در دوران باستان، زندگی مردم بر پایه کشاورزی و دامداری بود. و اثرات آب و هوا برای آنها بسیار مهم بود. مردم با مشاهده و تجربه تغییرات مداوم شب و روز و فصول را درک می کردند. آنها بر نور و تاریکی تأثیر می گذارند. و گرما و سرما را در زندگی خود اینگونه دیدند، آخرین روز پاییز را که طولانی ترین شب سال است جشن گرفتند. زیرا روز بعد، روزها کمی طولانی تر می شوند و خالق بر شیطان نور بر تاریکی پیروز می شود.

روایت دوم: شب میلاد مهر و میترا (خورشید) و آغاز خلقت

دین مهر یا میترائیسم قبل از دین زرتشتی در ایران رواج داشت. این آیین بر اساس پرستش میترا (مهر) بود. میترا خدایی هندی و ایرانی است. از یک سو، او نشان دهنده عشق و محبت است. از طرفی در انعقاد قراردادها واسطه است.

مهر پرستان شب یلدا را روز تولد میترا (خدای مهر) می دانند. همانطور که در شبی طولانی و سرد، خدای عشق در غاری پست ظاهر می شود و خورشید را می آورد.

d/رستوران شب یلدا

آداب و رسوم ایرانیان در شب یلدا

شب یلدا یکی از مهم ترین شب های ایرانیان است. مردم ایران این شب طولانی را تا سحر در کنار هم با انواع برنامه های مفرح در کنار هم سپری می کنند تا تاریکی و سرما و غم نبود خورشید روحشان را سست نکند و با آسمانی روشن به راحتی به رختخواب بروند. جشن یلدا امروز توسط ایرانیان با حضور اقوام و خانواده در کنار هم برگزار می شود به طوری که اعضای خانواده در این شب مهم گرد هم می آیند و افراد مسن خانواده شروع به بیان داستان های کهن می کنند.

سفره شب یلدا برای ایرانیان بسیار مهم است.

 

آتش افروزی در یلدا

از آنجایی که افروختن آتش در نظر گذشتگان نماد نور و خورشید بود و برخی نیز آن را برای زدودن تاریکی و شر شیطان می دانستند، لذا برای فرار از ظلمت و نیروهای شیطان، آتش روشن می کردند. برای ایجاد یک دایره گرم با هم. امروزه به جای آتش شمع روشن می شود.

 

قصه گویی و تمثیل در شب یلدا

در شب یلدا خانواده ها دور هم جمع می شوند و به شعر و داستان های بزرگترگوش می دهند. داستان های غیر واقعی و کوچکی که قهرمانان آن پری، شیاطین و حیوانات هستند و مطمئنا برای همه ی آنهایی که می شنوند دلنشین و جذاب است. در این شب می توانید لباس قرمز بپوشید زیرا رنگ قرمز رنگ این شب است.

 

فال حافظ خواندن و شاهنامه خواندن در شب یلدا

شاهنامه خوانی و فال حافظ در شب های یلدا یکی دیگر از سرگرمی های ایرانیان است و از قدیم الایام رسم بر این بوده است که حافظ را مخاطبان مورد نظر طلسم کنند و نماینده بزرگ مجلس که در آستانه سخنرانی است از او می خواهد که این جمله را بگوید. . با خود تکرار کند: حافظ شیرازی ای کاشف هر رازی...

حافظ خواندن بخش مهمی از شب یلدا است.

 

میوه های شب یلدا

هندوانه

این میوه یکی از نمادهای اصلی یلدا است و یادآور گرمای تابستان در میانه زمستان است.

برای شب یلدا باید هندوانه بخورید

انار

انار در دین زرتشتی مقدس شمرده می شود و یکی از درختان مینوی است. انار به دلیل رنگ قرمزش نماد شادی و خورشید است. خوردن انار در شب یلدا به دلیل اعتقاد به تأثیر جادوی مسری آن بود. یعنی با گرفتن انار و خوردن آن، از دانه های فراوان آن برکت می گرفتند و بر باروری خود می افزودند.

    برای اطلاع بیشتر از رستوران با غذای فرنگی  و رستوران اصیل ایرانی هروی و رستوران شیک در تهران بر روی آن کلیک کنید.

میان وعده و آجیل شب یلدا

در گذشته نگهداری میوه ها برای مدت طولانی آسان نبود. بسیاری از میوه ها را برای نگهداری و مصرف در فصول دیگر خشک می کردند.

g/رستوران شب یلدا

آجیل شب یلدا

مغزها مانند پسته، گردو، بادام و فندق از اجزای اصلی آجیل شب یلدا هستند. به آجیل شب یلدا تنقلات نیز اضافه شده است. امروزه باسلاق و پشمک نیز از جمله شیرینی های این سفره است.

شب یلدای ایرانی

شب چلّه تا سحر، شب شادی و خنده است. خانواده ‌ها و دوستان ایرانی دور هم می ‌نشینند و خاطرات شاد خود را به یاد می‌ آورند و فرصتی را برای با هم بودن زیر یک سقف جشن می‌گیرند و از همراهی با یکدیگر لذت می ‌برند.

در این شب دوستان و خانواده با خوشحالی در خانه بزرگترها جمع می شوند تا طولانی ترین شب سال را پشت سر بگذارند. ایرانی‌ها تدارکات خاصی را برای این شب تهیه می‌کنند و خانه‌ های خود را با یک میز بزرگ با پایه های کوتاه و یک پتوی قرمز وسیع که تمام فضا را پوشانده تزئین می‌کنند.

در گذشته، کورسی راه حلی برای شب های سرد زمستان در غیاب تجهیزات مدرن بود. اگرچه امروزه همه خانه ‌ها کورسی ندارند، اما برپایی آن در شب یلدا برای دور هم جمع شدن و لذت بردن از گرما، رسم است.

 

غذای شب یلدا

در بالای میز، میزبان آجیل و میوه های مختلف مانند هندوانه و انار قرار می دهند. میوه های شب یلدا معانی نمادین دارند. برخی معتقدند که هندوانه به دلیل شکل کروی خود نشان دهنده خورشید است. برخی دیگر بر این باورند که خوردن هندوانه در آن شب شما را از ابتلا به بیماری های زمستانی دور می کند و شما را از شر شیطان محافظت می کند. علاوه بر این، انار نماد تولد و درخشش زندگی است.

اگرچه شهرهای مختلف ایران در شب یلدا غذاهای مختلفی سرو می کنند، اما هر شهر ایران این شب را با خوردن غذاهای سنتی خود جشن می گیرد. اما اکثر شهرها در این شب خورشت فسنجون، خورش مرغ را می خورند. در شمال ایران سبزی پلو ماهی، یک غذای برنج و سبزی خرد شده، همراه با ماهی دودی یا ماهی سفید سرو می کنند. در شیراز غذای مخصوص این شب، هویج پلو با مرغ و زعفران ایرانی یا کلم پلو است که با برنج و کلم درست می شود. ظاهر خاص جشن شب یلدا رنگ قرمز است.

     برای اطلاع بیشتر از  رستوران شب یلدا تهران 1402 و رستوران شب چله و رستوران با موزیک زنده برای شب یلدا بر روی آن کلیک کنید.

رنگ یلدا

همه چیز قرمز است، نه تنها میوه های شب یلدا قرمز هستند، بلکه بیشتر مهمانان نیز لباس هایی با رنگ قرمز می پوشند. قرمز به عنوان رنگ درخشش زندگی در نظر گرفته می شود.

شب یلدا جشن پیروزی نور بر تاریکی است. برای بزرگ ‌تر کردن اهمیت نور، معمولاً در این شب از شمع ‌ها و تزئینات نور زیادی در باغ ‌ها و خانه‌ ها استفاده می ‌شود. در بعضی جاها این جشن با آتش بازی برگزار می شود.

در زمان های قدیم و در ایران باستان الهه ای به اسم میترا زندگی می کرد. میترا الهه نور بود. ایرانی ها معتقدند که او به زندگی مردم گرما می بخشد. جشن شب یلدا تقدیم به اوست و گمان می‌رود که میوه‌های قرمز رنگ و تزئینات آن نمادی از درخشش زندگی است و شکوه میترا را فرا می‌ خواند.

یکی از بارزترین جنبه های شب یلدا، رنگ قرمز است. این رنگ که نماد زندگی و سرزندگی است، موضوع اصلی تزئینات و لباس های جشن یلدا است. استفاده از رنگ قرمز در یلدا نه تنها به شکوه بصری می ‌افزاید، بلکه معنای نمادین عمیقی را نیز در بر می‌گیرد که نمایانگر طلوع یک روز جدید و گرمای زندگی است.

مطمئناً این اتفاق که از دیرباز در بین ایرانیان شناخته شده است، آداب و رسومی نیز خواهد داشت. از قدیم الایام شب را با مجالس می گذراندند. خانواده یا دوستان در شب یلدا دور هم جمع می شوند. آنها هم نیت می کنند و بزرگتر مجلس برای همه آن ها فال می گیرد. همچنین علاقه مندان به ادبیات و فردوسی به خواندن شاهنامه می پرداختند که در گذشته یکی از رایج ترین آداب و رسوم مردم بود. اما آداب و رسوم شب یلدا در استان های مختلف ایران متفاوت است که در ادامه با برخی از آن ها آشنا می شویم. این استان ها عبارتند از:

 

1) آداب و رسوم شب یلدا در خراسان

در این استان این شب را به شب چله یا چل‌نشینی می ‌شناسند و به ندرت به آن شب یلدا می‌ گویند. یکی از مراسم جالب آن ها شب نور است. در این شب همه باید هنگام رفتن به مهمانی چراغی به همراه داشته باشند. به دلیل تعداد زیاد چراغ ها، مردم به این شمعدانی می گویند. یکی دیگر از رسوم ضروری آن ها تهیه شیرینی کفبیخ است که مردم آن را آیینه خاص خراسان رضوی و جنوبی می دانند.

 

2) آداب و رسوم شب یلدا در اصفهان

همه ما پدربزرگ ها و مادربزرگ های خوبی داریم که مشتاقانه منتظر دیدن ما در مناسبت های خاص هستند. در اصفهان مردم برای نشان دادن احترام در خانه پدربزرگ و مادربزرگشان جمع می شوند. در این شب آن ها خاطرات خود را برای یکدیگر تعریف می کنند. معمولا بزرگترها قصه می گویند و به فال حافظ می پردازند یا شاهنامه می خوانند. تازه عروس ها طبق معمول برای همسرشان هزینه کنند و هدیه بخرند. اصفهانی ها زمستان را بر اساس جشن شب یلدا به دو قسمت «چله» و «چله کوچک» تقسیم می کنند. چله از اول روز تا دهم بهمن ادامه دارد و چله کوچک تا 30 بهمن ادامه دارد.

 

3) آداب و رسوم شب یلدا در همدان

حتما شما هم شب یلدا را با گرفتن فال حافظ می شناسید. در همدان برای هم فال جالبی به نام فال سوزنی می گیرند. بیایید نگاهی به آن بیندازیم؛ ابتدا همه در یک اتاق می نشینند. سپس پیرزنی شعری را بارها و بارها می خواند و دختربچه پس از پایان هر شعر، روی پارچه ای بخیه می زند. در نهایت میهمانان به ترتیبی که نشسته اند، شعر پیرزن را به فال خود می دانند.

در اکثر خانواده های این شهر رسم بر این است که در جشن، همه آجیل یا میوه با خود به خانه دیگری ببرند. به این ترتیب برای آن شب دورهمی های صمیمی خواهند داشت. همچنین بسیاری از مردم همدان را با خونگرمی و مهمان نوازی می شناسند. شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از مردم برای ایران و به طور خاص به این استان کادوهای شب یلدا می فرستند.

 

4) آداب و رسوم شب یلدا در لرستان

مردم لرستان با لهجه شیرین خود علاوه بر فال حافظ، گرفتن فال چهل سرو نیز در میان آنها رایج است. همچنین یکی از آداب جالبی که باعث صمیمیت آنها با یکدیگر می شود این است که از پشت بام همسایه شال یا چادر آویزان می کنند و از یکدیگر آجیل و میوه می گیرند. آنها همچنین هنگام برداشتن آجیل و میوه به زبان خود شعر می خوانند. مردم لرستان بنا به ذائقه خود غذایی به نام شربت گندم درست می کنند.

      برای اطلاع بیشتر از کافه شب یلدا و رستوران شب یلدا و یلدا با موزیک زنده بر روی آن کلیک کنید.

5) آداب و رسوم شب یلدا در آذربایجان

آیا ممکن است آذربایجان در بین تمام استان های کشور آیین خاصی برای شب یلدا نداشته باشد؟ مردم آذربایجان هنگام بریدن هندوانه معتقدند که پیرمرد باید اولین قاچ را درست کند و در همان زمان عبارت «قادا بلمیزی بو گجه کاسدوخ» یعنی «ما امروز بلای خود را بریدیم» را بخواند.

از غذاهای لذیذ آذربایجان برای شب یلدا می توان به سوپ شیر، قروقه و حلوای گردو اشاره کرد. بیایید نگاهی به یکی از آداب و رسوم جالب آنها بیندازیم. قبل از غروب آفتاب، پدر عروس باید برای دختر و دامادش بسته ای بفرستد. حاوی یک تکه هندوانه، میوه، آجیل، شیرینی، یک تکه پیراهن با کفش و یک چادر است.

 

کافه رستوران و سفره خانه باران واقع در میدان هروی یکی از این رستوران هاست که همراه با موسیقی زنده و انواع برنامه های متنوع یلدایی ، آماده ی پذیرایی از شما عزیزان و خانواده تان در این شب به یاد ماندنی و طولانی می باشد.

 برای اطلاع از رزو میز و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید در سایت ما عضو شوید یا با رستوران باران تماس بگیرید.

مجموعه رستوران و سفره خانه سنتی باران وقع در میدان هروی ، بلوار گلزار دارای فضایی بسیار زیبا تلفیقی از طرحهای سنتی و مدرن دارای سه طبقه که بصورت مجزا به سه قسمت به  ترتیب از طبقه دوم کافه و سفره خانه سنتی و طبقه اول رستوران شیک باران و طبقه همکف قسمت کترینگ و ارائه سرویس پذیرایی در منزل و یا مکان مد نظر مشتریان می باشد

تماس با ما

آرس و تلفن :

تهران_ میدان هروی _ بلوار گلزار _ بعد از کوچه 15 _ رستوران باران
تلفن : 02122527151